Chikitín & co

Sprog: Dansk
Sideantal: 267
Udgivet: 16-09-2011
ISBN10: 8791392403
ISBN-13: 9788791392405
Forlag: EC Edition

Debutroman der elegant sammenfletter tre personers historie i en nutidig ramme omkring Barcelona, Spanien. Chikitín & co. handler om den excentriske linedanser Chikitín, den forvirrede guideskribent Roma og den kendte forfatter Don Enrique alias Enrique Vila-Matas.

Chikitín er flygtet til Sevilla i Spanien, hvor han gemmer sig for dem, som slog hans far ihjel. Tre år efter ankomsten til Spanien møder han Don Enrique i Barcelona. Linedanseren og forfatteren har umiddelbart ikke ret meget til fælles, men de bliver alligevel knyttet til hinanden.

Chikitín møder danske Roma, som er i Barcelona for at skrive en alternativ guide til Cataloniens hovedstad. Kort efter mødet forsvinder Chikitín dog sporløst. Roma må vælge: Vil hun bruge tiden på at lave sin bog færdig og være sammen med sin kæreste, eller vil hun lege detektiv og lede efter den forsvundne linedanser?

Litteratursiden: De tre hovedpersoners historier flettes elegant sammen, og historien om deres møde er spændende, cool, underholdende og intelligent. Chikitín og co.” er en meget fornem debut … Det er en fantastisk bog!

Bogsyn: En roman der fænger med det samme. Man mærker nemlig, at bag den stramme og præcise udtryksform i handlingen gemmer der sig eksistentielle spørgsmål – hvad skal man vælge? Skal man følge sine planer, sin kærlighed og sit hjerte, eller skal man alligevel forfølge sin nysgerrighed overfor nye muligheder i livet

Bibliotekerne: Det er en velskrevet og underholdende debutroman om at finde sig selv og hinanden … Et miks af en snurrig gavtyveroman og en udviklingsroman.

Struktur – 16 objekter – forarbejder til Peter Louis-Jensen. Forlag: Basilisk Udgivet: 2003. Antal sider: [17] ark (heraf [16] foldede ark a [4] Indbinding: Løse ark.

Chikitín & co

Leave a Reply