Danmarks befolkning 1801

Sprog: Dansk
Sideantal: 238
Udgivet: 01-04-2015
ISBN10: 8776748596
ISBN-13: 9788776748593
Forlag: Syddansk Universitetsforlag

Folketællinger med fuldstændige navnelister giver os et indblik i hver enkelt familie, og når vi har folketællingen komplet for et helt land, giver den os mulighed for at se de store sammenhænge. For 200 år siden var det ikke muligt at kombinere data eller se de sammenhænge, vi nu kan finde. Vi kan f.eks. se mere om, hvem man boede sammen med, hvornår man giftede sig, om man flyttede mellem by og land, og hvor mange svende mestrene havde. Vi kan se, at familier på den tid var komplekse, ligesom de er nu. Den danske folketælling fra 1801 er af enestående høj kvalitet for tiden, og da den samtidig er så godt som fuldstændig bevaret, giver den grundlag for en bedre forståelse af befolkningsforholdene på Napoleonskrigenes tid. Når folketællingen nu kan analyseres, skyldes det i høj grad et frugtbart samarbejde mellem mange energiske frivillige og professionelle (data)arkivarer, som har koordineret arbejdet.

Hans Jørgen Marker var en drivende kraft i etableringen og konsolideringen af det projektsamarbejde, som har ført til, at et stort antal danske folketællinger nu er tilgængelige i maskinlæsbar form. Hans hovedsagelige virke har ligget inden for europæisk forskningsinfrastruktur. Han er nu chef for Svensk Nationell Datatjänst og har tidligere været chef for Dansk Data Arkiv. Som historiker har han arbejdet med 1600-tallets økonomiske historie og som her 1800-tallets befolkningshistorie.

På denne side finder du statistik og fremskrivninger om Københavns Kommunes befolkning. Urbaniseringen i Danmark betegner den udvikling, hvor med tiden en stigende andel af befolkningen i Danmark lever i bymæssige bebyggelser. Dette er sket ved dels, at. Danmarks historie (1660-1814) indrammes af to begivenheder af stor betydning for Danmarks historie. I 1660 mistede Danmark definitivt Skånelandene i kølvandet på. København er hovedstaden i Danmark og er med 1 246 611 innbyggere i 2014 landets største byområde. Dette omfatter helt eller delvis 18 kommuner.

Sentrum for. CYKELK RT 18 skønne cykelruter i Østjylland VISITHORSENS.DK – VISITODDER.DK DKK 50,-Indtag 18 skønne ruter, der langs cykelstier og småveje fører dig LIDT NOSTALGI FRA WEBMASTER – DET HANDLER FAKTISK OGSÅ OM EN SKOLELUKNING. Ovenstående billede af min barndoms skole – Enghave Plads Skole (oprindelig Istedgade. Gränsförändringar i Norden: Finlands gränsförändringar; Danmarks gränsförändringar; Norges gränsförändringar; Sveriges gränsförändringar Den 31. juli 1790 giftet kronprins Frederik seg på Gottorp slott med sin kusine Marie Sophie, datter av landgreve Karl av Hessen og Christian VIIs søster Louise. Kopenhagen (dänisch København? / i [kʰøb̥m̩ˈhɑʊ̯ˀn], in bis ins 19. Jahrhundert gültiger Rechtschreibung Kjøbenhavn) ist die Hauptstadt Dänemarks und. Rytterskolerne i Lolland – Møn Rytterdistrikt samt på Bogø Mod slutningen af 1600-tallet blev krongodset i Danmark opdelt i 12 rytterdistrikter, hvor.

Danmarks befolkning 1801

Leave a Reply