De Dødes Fjord

Sprog: Dansk
Udgivet: 05-11-2015
ISBN10: 8792790666
ISBN-13: 9788792790668

En grønlænder, der bliver myrdet i Nairobi, et skib med en dødelig last, en samvittighed, der skal lettes, en fortrolig rapport fra MI5, en hemmelig, amerikansk missilskjoldsstrategi, en stolt storfanger fra Qaanaaq, en skøn og handlekraftig kvinde fra Tahiti samt en ung, dansk fuldmægtig, der pludselig befinder sig i orkanens øje, er nogle af ingredienserne i Hans Jakob Helms’ nye roman, De Dødes Fjord. For hvad skete der i virkeligheden dengang i begyndelsen af 1960’erne, da det amerikanske militær planlagde Project Iceworm – et gigantisk tunnelsystem med atommissiler under den grønlandske indlandsis? Da Udenrigsministeriets nye medarbejder, Oskar K. Sonne, bliver sendt til Nairobi for at eskortere liget af den myrdede hjem til Grønland, sker der en række ting, som alle peger på, at Masaana Kivioqs død ikke skyldes et tilfældigt rovmord, men fører tilbage til tunnellerne under isen. Hvorfor sidder den gamle, kræftramte chef i Udenrigsministeriet og styrer Oskar i den myrdedes spor, fra Grønland over England og USA og til sidst ind i selve den enorme radar på Thule Air Base? Uden at vide det er Oskar blevet sendt ud på en rejse med både fortidens og fremtidens spøgelser – og døden i hælene.Ny thriller med Grønland som omdrejningspunkt af forfatteren til Hvis du fløjter efter nordlyset og Dansen i Gèneve. “Sjældent har jeg læst en roman, der som denne på samme tid fænger på grund af sin litterære værdi og fortælletekniske overlegenhed. Parallellerne til det, som i disse år sker i Grønland, er åbenbar og gør, at den rykker op i en helt anden liga end gængse danske romaner om Grønland for tiden.” (Arktiske Anmeldelser om Hvis du fløjter efter nordlyset) Filmrettighederne til De Dødes Fjord er solgt til ASA film med Martin Miehe-Renard som manuskriptforfatter og instruktør.Fil størrelse: 616 KB

Rundt omkring i Ringkøbing og omegn findes der en lang række udendørs, offentligt tilgængelige kunstværker, skulpturer, monumenter, mindetavler og andre. Jagt, Våben og Redskaber Østers-skaller i køkkenmødning. Ertebølle jægernes mest synlige efterladenskaber er de enorme skaldynger, der kaldes køkkenmøddinger. Tragtbægerkulturen i dennes særskilte, sydskandinaviske form fandtes udbredt i Jylland, på de danske øer, langs Østersøens sydlige bred, langs den frisiske kyst. Fragt- og transportslæder fra Olaus Magnus (1490-1557): ‘Historia de gentibus septentrionalibus’ (Historie om de nordiske folk) fra 1555.

Øverst: En fragtslæde. Indledning Bondestenalderen markerer starten af landbrug og husdyrhold i Danmark. Perioden er kendt for sine slebne stenøkser, fornemme keramik og mange af de. Overblik over highlights i den Franske Samling 1900-30. Maurice de Vlaminck, Raoul Dufy, Othon Friesz, Ansré Derain, Amedeo Modigliani, Henri Matisse,Goerges Rouault. Listen herunder viser de seneste års foredrag i SSF’s medlemsforeninger. Oversigten er hentet fra bladet Slægten, og de nyeste numre af bladet listes øverst.

Billedkilde: Taget på Nationalmuseet juli 2008. Helt samme ændring ser vi i sværd fra de danske landskaber i samtiden, og her sker ændringen ca. år 1300 f.

Kr. Staveliste, Danske ord uden Æ – Ø – Å A aalborg aariver ab abandonnere abbed abbedi abbreviation abbreviatur abbreviere abc abderolér abe abede abefest abefolk.

Denne side er blot en simpel liste med de bøger vi har på siden indtil nu. TRYK HER FOR AT KOMME TIL VORES RIGTIGE HJEMMESIDE. Der blev fundet 32099 bøger

De Dødes Fjord

Leave a Reply