Den grønne metropol

Sprog: Dansk
Sideantal: 815
Udgivet: 21-02-2017
ISBN10: 8771187502
ISBN-13: 9788771187502
Forlag: Hovedstadsområdets Kulturhistoriske Arkiver

Et unikt indblik i hovedstadsmetropolens grønne indsatser gennem mere end et århundrede. Bogen slutter desuden af med et kig på fremtiden: Den nye grønne bydel Vinge ved Frederikssund, som først står fuldt udbygget i 2045 med plads til 20.000 beboere og 4.000 arbejdspladser.

Hvordan har hovedstadsregionens grønne områder udviklet sig de seneste 100 år? For første gang går planlæggere og historikere i detaljen og ser på, hvordan især Den grønne betænkning og Fingerplanens ønsker til natur og rekreative områder er blevet fortolket og udført i de enkelte kommuner.

I Nordsjælland har fokus været på naturbevarelsen af ådale og morænelandskaber: Det er især sket gennem fredninger, f.eks. af Naturpark Mølleåen. Helt anderledes har det set ud på Vestegnen, langs Køge Bugt og på Amager. Her skulle naturen mange gange eta­ble­res fra grunden, hvilket vi i dag ser i Køge Bugt Strandpark, Brøndbyskoven og Vest­­skoven. Sidstnævnte blev etableret som folkets skov, blandt andet gennem ’Plant et træ’-bevægelsen, hvor over 2.000 borgere samt foreninger og virksomheder donerede penge til hver deres træ i skoven.

Bogen dykker ned i de lokale arkivers mange­sidige materiale og afdækker, hvordan de enkelte kommuner har forvaltet øn­sket om fri­luftsliv, rekreative områder samt sommer- og ferieland. Her afsløres succeser og fiaskoer, og perspektivet drejes også bagud til 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet, hvor by­planlæggere og politikere eksperimenterede med at etablere de første naturområder for hovedstadens voksende befolkning.

Bogens bidragydere er: Henning Bro, Caspar Christiansen, Søren Mentz, Mette Henriksen, Henrik Vejre, Morten Christian Richardt, Jon Voss, Rolf Kjær-Hansen, Michael Boel Winther, Katja Litzia Henschel, Mette Tapdrup Mortensen, Ditte Maria Sørensen, Poul Sverrild, Troels Torp Øhlenschlæger, Lene Skodborg, Bo Fritzbøger, Marie Drost Aakjær, Martin Jespersen, Lisbeth Hollensen, Inger Kjær Jansen, Ole Hjort Caspersen, Eva Tønnesen, Jeppe Tønsberg, Jørgen Mikkelsen og Ann Sofie Wiil.

BingoSlottet.dk er vel nok en af Danmarks mest kendte bingosider. Vores side er både lækker for øjet med sine dejlige lyserøde og grønne nuancer og virker også. Bydelen opdeles traditionelt i Indre Nørrebro og Ydre Nørrebro, selvom den administrative opdeling ophørte i 2007. Indre Nørrebro har ca. 30.000 indbyggere og.

LE34 er med til at forvandle havnen fra gammel industri til maritim metropol: En helt ny københavner-bydel har set dagens lys. Et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Den Gamle By om forskning, undervisning og formidling af de danske byers historie. Historie. Gjennom historien er Gdańsk blitt styrt av eller innlemmet i forskjellige stater (før 1945): 0997–1308: Polen; 1308–1466: Den tyske orden Vi går så stille som muligt bag vores guide Jimmi på den smalle sti. Alle. Alt kan blive bedre. Og med den hastighed, som ikke mindst digitaliseringen har ansvaret for, er pause og stilstand i dag det samme som tilbageskridt. Hamborg (tysk: Hamburg, officielt: Freie und Hansestadt Hamburg) er den næststørste by i Tyskland efter Berlin og den ottende største by i Europa. Indvielse af DTU Life Science & Bioengineering 01.

11.17. Onsdag rulles den røde løber ud, når H.K.H Kronprins Frederik står for den officielle åbning af Life. På Steel House Copenhagen bor du i den hippeste del af København på Vesterbro. Vi tilbyder den bedste base for et livligt, internationalt og underholdende ophold i.

Den grønne metropol

Leave a Reply