En amerikansk tragedie. Bog 1

Sprog: Dansk
Sideantal: 192
Udgivet: 26-06-2014
ISBN10: 8771286632
ISBN-13: 9788771286632

Theodore Dreiser skrev på sit hovedværk, En amerikansk tragedie, i elleve år, og denne roman skulle blive et af de betydeligste værker i den amerikanske naturalisme. Her koncentrerede Dreiser essensen af sin viden om og sit syn på det amerikanske samfund i begyndelsen af det 20. århundrede og kombinerede den med sin store indsigt i det menneskelige sind og de bevæggrunde, der skjuler sig der. Romanen vakte enorm opsigt ved sin udgivelse i 1925 og rystede det samfund, den så skånselsløst afslørede – den udstillede den forløjede dobbeltmoral og det begær efter penge og materielle goder, som lå bag den amerikanske drøm.Hovedpersonen i romanen er en ganske almindelig ung mand – Clyde Griffiths. Han er fra fattige kår og opvokset i en strengt religiøs familie – som så mange amerikanere i århundredets første år. I dette self made-samfund stræber han nu efter en vej op ad den sociale rangstige. Vejen viser sig at gå via storbylivet, et job på et hotel og fristelsen fra vin, spiritus og kvinder. Tragedien indtræffer, da han opdager, at hans hidtidige forlovede, Roberta, står i vejen for den økonomiske fremgang, som kvinden Sondra kan tilbyde ham. Clyde støder hovedet mod samfundets snærende mure, bliver endda morder uden egentlig at ville det, fanges i et ubønhørligt retssystems barske net og udleveres til den sensationslystne presses nådesløse spotlight.Dreiser fandt inspiration til romanens mordintrige i en i samtiden stærkt omtalt retssag fra 1906 – ’The Murder of Grace Brown’, hvor en ung syerske blev myrdet i staten New York.Når man har læst En amerikansk tragedie til ende, kan man kun give dens danske oversætter ret i, at der er bøger, man læser, og der er bøger, man oplever. Denne roman hører til sidstnævnte kategori. En amerikansk tragedie var den roman, der for alvor slog Dreisers navn fast som en af de ypperste blandt de amerikanske naturalister i det 20. århundrede. Dreiser efterlod en betydelig litterær arv og inspirerede en hel generation af amerikanske forfattere, der fulgte efter ham, lige fra Sherwood Anderson og F. Scott Fitzgerald til John Dos Passos.Theodore Dreiser (1871-1945), amerikaner med tysk immigrantbaggrund, lyriker, journalist, romanforfatter, erklæret socialist og talsmand for arbejderklassen.Rosenkilde & Bahnhof udgiver nu denne amerikanske klassiker i Tom Kristensens eminente, stilsikre danske oversættelse fra 1928. Romanen udgives i tre bind.Fil størrelse: 790 KB

En flænge i himlen var årets største overraskelse i amerikansk ungdomslitteratur, da den udkom. Tæt på genial blev John Greens bog kaldt af Time Magazine, og. En aften i ord, billeder og musik Arkitektur er da stedet, hvor vi (vi)ser vores drømme. Politiken Live har inviteret dem, der skaber billederne og tegner. Ole Anand ”En blandet landhandel” beskriver nok bedst Oles liv, og det har også sat sit præg på hans bøger, da han altid tager udgangspunkt i egne oplevelser. S.

SAABY Ella. SAABYE Erhard Johannes. SAABYE Svend. SABROE Axel S. SABROE Povl. SACHS Jan. SADOLIN Dan. SADOLIN Ebbe. SAERENS Edouard. SAGILD Carl. SAGILD Uffe.

Kraks Blå Bog 1957. Digitaliseret og udgivet af LFL’s Bladfond 2008. Red. og udvikling: Erik Rosekamp. N. NAGEL Ester forfatterinde. NAUR Albert maler Politiet indfører en visitationszone i Maribo, som gælder fra fredag eftermiddag indtil lørdag eftermiddag. Skriften på væggen – Vietnamkrigen i amerikansk kultur. Denne artikel er skrevet af Peter Schepelern og handler, som titlen antyder, om Vietnam-krigens indflydelse. Thomas Kluges maleri, er dermed en afløser af det enorme familieportræt, som Laurits Tuxen malede i 1880’erne af ‘Europas svigerfar’ kong Christian 9, der på det. Instruktøren Elisa Kragerup, der er kendt for sine nyfortolkninger af klassikere, har opsat Shakespeares ‘Othello’ på Det Kongelige Teater. Med en kvinde som Othello. Deer Hunter (The Deer Hunter) er en amerikansk film fra 1978, skrevet af Deric Washburn og instrueret af Michael Cimino. Filmen fortæller om hvordan Vietnamkrigen.

En amerikansk tragedie. Bog 1

Leave a Reply