Folket styrer

Sprog: Dansk
Sideantal: 128
Udgivet: 13-01-2012
ISBN10: 877090801X
ISBN-13: 9788770908016

Bogen giver en indføring i, hvordan demokratiet opstod, og hvad det betyder i dag. Både som styreform og som ideologi. Der er fokus på udviklingen fra den danske grundlov fra 1849 og frem. Det danske demokrati er i vid udtrækning inspireret af begivenheder uden for landets grænser, så både dansk og international historie er en del af bogen. Frihed, folkestyre og tolerance er nøglebegreber i demokratiet, og menneskerettigheder har været et omdrejningspunkt siden den franske revolution i 1789. I bogen er der afsnit om det internationale samfunds udvikling – fx EU og FN.Nogle af bogens emner spiller sammen med de tematikker, som indgår i den Demokratikanon, der så dagens lys i 2008. Formålet med denne kanon var at indkredse både danske og udenlandske hændelser, personer og strømninger, som har haft betydning for det danske folkestyre. Bogen formilder, uddyber og sætter vigtige punkter i Demokratikanonen til debat.Bogen er velegnet til undervisning i folkeskolens ældste klasser og på ungdomsuddannelserne. Bogen kan naturligvis også lystlæses af alle med interesse for dette evigt aktuelle emne.Fil størrelse: 3774 KB

FOLKET STYRER – OLDTIDENS GRÆKENLAND SIDE 9 + 10 +11 Borgerne En borger = bestemme og eje jord –> pligt til at være soldat. Borgere havde ikke alle hus og jord. Randers Bibliotek – Stemannsgade 2 – 8900 Randers – Telefon: 87 10 68 00 – [email protected] Bogen giver en indføring i, hvordan demokratiet opstod, og hvad det betyder i dag. Både som styreform og som ideologi. Der er fokus på udviklingen fra den danske. Køb Folket styrer. Bogen giver en indføring i, hvordan demokratiet opstod, og hvad det betyder i dag. Både som styreform og som ideologi. Biblioteker landet over sætter i denne uge fokus på demokrati. Læs hele nyheden. Titlen findes som 01/03/2012 · SOS Rasisme døper seg om, men bak fasaden er det lite nytt å spore. Start studying Samfunnskunnskap kap.

1 Styre folket – eller folkestyret. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Folket styrer: En grundbog om demokrati (Forlag: Turbine, Format: Indbundet, Type: Bog, ISBN: 9788770902946) I dette kapitel vender vi tilbage til forholdet mellem menneske og samfund. Kapitel 1 beskrev, hvorledes borgerne bliver tilpasset den kulturelle kode i vores samfund. Den mest vanlege forma for folkestyre er det systemet ein kallar representativt folkestyre.

Her skal valde representantar for folkeviljen styra på vegner av folket.

Folket styrer

Leave a Reply