Platon - værk og virkning

Sprog: Dansk
Sideantal: 687
Udgivet: 24-06-2016
ISBN10: 8702112558
ISBN-13: 9788702112559
Forlag: Gyldendal

Platon er en af de væsentligste skikkelser i europæisk åndsliv og hans indflydelse har stort set været konstant fra antikken til i dag. Med Platon – værk og virkning får vi helt nye perspektiver på hans forfatterskab og dets virkninger. Værket består af 26 kapitler skrevet af nordiske forskere, flere af dem oversættere af Platon. De 26 artikler fokuserer enten på enkelte dialoger og centrale begreber hos Platon, eller på at skabe et fyldigt billede af Platons virkningshistorie og senere betydning for Aristoteles, for den arabiske tradition eller for nutidens gymnasier.

Platon – værk og virkning er et supplementsbind til Gyldendals stortstilede udgivelse af Platons samlede værker i seks bind.

Filosofi. Aristoteles er især kendt for sit værk ‘Metafysik’, hvori han undersøger og opstiller helt grundlæggende begreber.

Forandringens og bevægelsens natur. dannelse, betegnelse for dels en pædagogisk norm ved valg af indhold i opdragelse og undervisning, dels en social norm, der udpeger en bestemt adfærd, væremåde. Science fiction er en litterær genre, som oprindeligt omfatter romaner og noveller, hvis handling udspiller sig i et tænkt miljø, hvor videnskaben, og herunder. I MINDST 30 ÅR har Gudhjem By- og Mindeforening forsøgt at bekæmpe den ulovlige brug af helårshuse som fritidshuse. Desværre kun med det resultat, at udbredelsen. S. SAABY Ella. SAABYE Erhard Johannes.

SAABYE Svend. SABROE Axel S. SABROE Povl. SACHS Jan. SADOLIN Dan. SADOLIN Ebbe. SAERENS Edouard. SAGILD Carl. SAGILD Uffe.

Platon – værk og virkning

Leave a Reply