Rejsen til landets ende

Sprog: Dansk
Sideantal: 189
Udgivet: 06-11-2014
ISBN10: 8763540789
ISBN-13: 9788763540780
Forlag: Museum Tusculanums Forlag

Rejsen til landets ende er historien om det kulturmøde, der i 1800-tallet fandt sted mellem østgrønlandske indvandrere, herrnhutiske missionærer og danske handelsmænd og som resulterede i enorme samfundsmæssige forandringer for befolkningen i Kap Farvel.

Året er 1900, da en gruppe på 38 personer ankommer til missionstationen Friedrichsthal ved Kap Farvel. De stammer fra Østgrønland og med sig bringer de beretninger om livet i de sydøstlige egne af Grønland og om de dramatiske begivenheder og forhold, der vanskeliggjorde deres liv dér. I deres nye liv i Kap Farvel-området handler de med den Kongelige Grønlandske Handel og bliver kristnet af tyske missionærer fra Brødremenigheden.

Historikeren Einar Lund Jensen har stykket fortællingen i Rejsen til landets ende sammen med hjælp fra overleverede beretninger fra de sidste indvandrere, aktstykker, indberetninger og missions- og handelsbreve, der samlet set skaber et klart billede af tidens spraglede og mangefacetterede liv i Kap Farvel.

Her har du en oversigt over alle de byer, som du kan besøge på en rejse til Malaysia (Borneo). Scroll ned og lær mere om, hvad de forskellige byer har. Tag på adventurerejse til Patagoniens fantastiske landskaber i en lille international gruppe med engelstalende rejseleder. Masser af aktive oplevelser i. Bhutan (officielt Kongedømmet Bhutan; dzongkha: འབྲུག་ཡུལ, tr. Druk Yul) er et land i Himalaya mellem Indien og Kina.

Landet er til en. Uanset om du vil på badeferie eller til en solsikker europæisk storby, er Portugal helt perfekt. Portugal tilbyder både charmerende byer og. Fem varierede cykeldage fra Santiago Do Cacém til Europas sydvestlige spids Kap Skt. Vicente Drømmer du om en rejse til Egypten, og vil du vide hvad landet har at byde på? Ja så er du havnet det rigtige sted. Her på siden kan du få information. Det er bredt accepteret, at mennesker ankom til Australien for mindst 40.000 år siden. Der har blevet udgravet mange arkæologiske steder, som dateres til. Vi er eksperter i rejser til Cuba og tilbyder alt fra rundrejser til skræddersyet Cuba rejser. Cuba har utroligt meget at byde på og er altid et besøg. Black & White De fleste lader sig gribe af celloens varme, fløjlsbløde klang.

Også cellisterne selv! Og det er såmænd grunden til, at Halina Wigocka. Dansk Vestindien. Foredrag og rundtur. www.danskvestindien100.dk. Der er skrevet tykke bøger om Dansk Vestindien, og der er skrevet.

Rejsen til landets ende

Leave a Reply