Stor, større, størst (Mærker)

Sprog: Dansk
Sideantal: 74
Udgivet: 14-03-2014
ISBN10: 870214624X
ISBN-13: 9788702146240
Forlag: Gyldendal

Indtryk – udtryk – aftryk

Litteraturen er mærker sat af en forfatter, og teksterne kan afsætte mærker i den læser, der tager livtag med dem. Det kræver en danskundervisning, hvor eleverne inviteres til at være på mærkerne. Undervisningen skal sikre, at eleverne bider mærke i litteraturen – at de tager stilling til sprog, værdier og holdninger, som det kommer til udtryk i digte, eventyr, noveller, billedfortællinger og hele værker. De skal også diskutere, udvikle deres kritiske sans og lære at stille spørgsmål til teksterne og deres egen virkelighedsopfattelse. Kort sagt skal eleverne lære selv at sætte mærker.

I Stor, større, størst af Marianne Oksbjerg er der fokus på tekster og billeder af: Kim Fupz Aakeson, Rasmus Bregnhøi, Tina Sakura Bestle, Charlotte Pardi, Ken Denning, Sara Houmann Mortensen, Mette Emilieanna Bruun, Poul Borum og Halfdan Rasmussen. Bogen kredser om forældre-barn relationer i en periode af elevernes liv, hvor de stadig er meget afhængige af de voksne. Tekster og opgaver handler ud fra barnets synsvinkel om at blive større og ville bestemme mere selv. Regler, planer og modstand i forholdet mellem børn og deres voksne følges oftest på vej af en vældig humor i flere af teksterne.

Kommunikationskritiske kompetencer i dansk

MÆRKER-serien er tematisk strukturerede litteraturbøger til 3.-4. klasse og 5.-6. klasse. Arbejdsark til eleverne, yderligere inspiration til læreren og omtale af forfatterne er gratis tilgængeligt på maerker.gyldendal.dk.

I MÆRKER bliver eleverne ansporet til at bringe deres egne værdier og holdninger i spil som en del af fællessamtalerne og makkeropgaverne omkring de læste tekster. Forløb rundes af med elevpræsentationer/-udstillinger/-produkter, der har andre modtagere end klassen selv.

Materialet lægger op til en vekselvirkning mellem at læse, tænke, tale, skrive og være kreativ omkring temaet fx med inddragelse af web 2.0-værktøjer.

Marianne Oksbjerg

Lærer, skolebibliotekar og cand. pæd. i dansk didaktik. Har undervist i dansk i grundskolen i mange år og har erfaring med undervisning i dansk på læreruddannelsen. Har bidraget til antologien Litteraturlyst og læring og til flere tidsskrifter med artikler om litteraturundervisning, læring og elevers udvikling af kommunikationskritisk kompetence. Forfatter til flere undervisningsforløb på dansk3-6.gyldendal.dk.

 

Send meg ditt favorittdikt og fortell meg gjerne hvorfor det er ditt favorittdikt/favorittforfatter. Siden denne siden er blitt full så ber jeg deg legge inn diktet. Flere end 150 af Danmarks mest fremtrædende læger og speciallæger skriver og opdaterer indholdet på Netdoktor.dk samt besvarer spørgsmål fra brugerne i. DAMMESTENEN, der også kaldes HESSELAGERSTENEN, findes i nærheden af Hesselager by, er ‘vistnok den største løse sten af krystallinsk bjergart’ i Nordeuropa. Hos Unik sko forhandler vi sko og tasker til kvinder i mange forskellige varianter i top kvalitet. Køb sko og tasker til kvinder i lækre designs! Billig fragt! Hvilke støvsugere er de bedste og, hvilke er de dårligste? Det kan du se i vores sammenligning. Vi har sammenlignet støvsugere ud fra test og anmeldelser Bliv set, når du sælger bil! Jubii sørger for at din annonce får størst mulig eksponering for dig, som opretter en annonce. Din annonce bliver vist på BilHandel. Elekcig™, Køb E cigaret, E-væske og væskebeholdere her Markedets bedste kvalitet 30 dages returret Laveste priser online Lynhurtig levering. Premium Cars: DK: What is premium? Premium is defined as its name suggests – a product for which consumers will pay more than they would for a similar product from a. Vandrutsjebane. Aktiviteten kræver en lang ensartet skråning, men terrænet behøver ikke skråne ret meget. Pa skråningen ligges der lang kraftig presenning uden. “1000 tak for hjælpen – min pollen allergi er nu helt væk og jeg kører mountain bike igen uden problemer. “ Christian Moltke-Leth, patient.

Stor, større, størst (Mærker)

Leave a Reply