Ugudelige prædikener

Sprog: Dansk
Sideantal: 211
Udgivet: 02-04-2009
ISBN10: 8774574884
ISBN-13: 9788774574880
Forlag: Anis

Thorkild Grosbøll skriver i bogens forord:

»Det er vel derfor næppe så overraskende, at min teologi er blevet beskyldt for at være som håndsæbe … Måske blev det også forvirret af, at jeg blev sat til at skrive teologiske fristile til mine to biskopper. Det var ikke særligt befordrende for den debat, der havde rejst sig, men det var måske også den dybere mening med det. For dermed blev jeg tvunget til at benytte ord og begreber, som ikke sagde almindelige mennesker noget. De forstod et nej udtalt på dagligsproget, men ikke fagtekniske refleksioner over klassiskteologiske formuleringer.

Det er vel så også her i den besynderlige tilstand mellem stileskrivning og mundkurv, at forudsætningen for at påstå, at jeg har givet køb på mine tidligere standpunkter (En sten i skoen) opstår.

2004 forsøgte jeg at komme til orde med prædikensamlingen Til sagen. Nu gør jeg så forsøget igen ved at fremlægge udvalgte prædikener fra de sidste to år som præst, og ja med titlen Ugudelige prædikener, for nej de rummer ikke nogen skabende og opretholdende gud og ingen forestilling om en opstandelse eller et evigt liv. Den slags har aldrig sagt mig noget – end ikke som barn (ifølge min mor). Hvad de rummer, er alene en vedholdende søgen efter menneskelighedens ansigt.«

Ugudelige prædikener Thorkild Grosbøll Pris Bøger: Ugudelige prædikener pdf – (KR 0.00); Ugudelige prædikener fb2 – (KR 0.00); Ugudelige prædikener epub – (KR 0. Buy Ugudelige prædikener (in Danish) by Thorkild Grosbøll (ISBN: 9788774574880) from Amazon’s Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Læs om Ugudelige prædikener. Bogen fås også som E-bog eller Brugt bog. Bogens ISBN er 9788774574880, køb den her Køb Ugudelige prædikener.

Prædikener fra de sidste to år Thorkild Grosbøll var præst i folkekirken. Underligt nok har Thorkild Grosbølls seneste værk, Ugudelige prædikener , ikke skabt den helt samme opmærksomhed som En sten i skoen frembragte, men ligesom. Forfatter: Thorkild Grosbøll, Titel: Ugudelige prædikener, Pris: 174,00 kr., Kategori: Bøger, Format: Hæftet Nu gør jeg så forsøget igen ved at fremlægge udvalgte prædikener fra de sidste to år som præst, og ja med titlen Ugudelige prædikener,. Køb Ugudelige prædikener – E-bog her. Ugudelige prædikener – E-bog af Thorkild Grosbøll. Stort online udvalg af bøger, CD’er & DVD’er. Vi er e-mærket. Bog. Thorkild Grosbøll skriver i bogens forord: Det er vel derfor næppe så overraskende, at min teologi er blevet beskyldt for at være som håndsæbe … Måske blev. Find de bedste bogpriser og alle anmeldelser af Ugudelige prædikener af Thorkild Grosbøll

Ugudelige prædikener

Leave a Reply